De betere wordpress plugins van maart 2019

dooradmin social blast

De betere wordpress plugins van maart 2019

Welke WordPress plugins zijn goed voor uw website?

Naast de gewenste functionaliteit is het belangrijk dat een plugin ook veilig is, maar hoe weet u dat zonder elke regel code te controleren? WordPress plugins, die regelmatig onderhouden worden en ook een groot aantal gebruikers hebben, zijn meestal veilig. Ga daarnaast op zoek naar beoordelingen en naar artikelen zoals deze. Wanneer veel “specialisten” positief over een bepaalde WordPress plugin schrijven, dan kunt u deze plugin vaak zonder problemen gebruiken.

Plugins voor het WordPress “CMS”

 1. Advanced Custom Fields – Met behulp van de ACF plugin is het mogelijk om binnen WordPress compleet extra velden aan berichten toe te voegen. Dit zijn standaard velden zoals voor tekst, nummers of een checkbox, maar ook geavanceerde velden zoals de content editor, media manager, Google Maps of relaties met andere berichten. Met ACF is het dus mogelijk om compleet eigen content management modules te bouwen. Via eenvoudige functies kunnen de gegevens die zijn ingevoerd, worden uitgelezen binnen de WordPress template bestanden. Voor veel website is de gratis versie ruim voldoende en voor complexere projecten is de PRO versie zeker een aanrader. 
 2. HTML Forms – Standaard bestaat er geen contactformulier voor WordPress. Hierdoor bent u aangewezen op één van de vele plugins waarmee u zelf een contactformulier aan uw website kan toevoegen. Het Jetpack contactformulier is een optie, maar sinds kort gebruiken wij een vrij nieuwe plugin voor al onze (nieuwe) websites. HTML Forms is een goede en flexibele plugin geschreven door de ontwikkelaar van MailChimp for WordPress een plugin dat op meer dan 1 miljoen website is geïnstalleerd. De plugin beschikt over alle gewenste formuliervelden (input, textarea, select, checkbox, radio buttons, datum, etc.) welke eenvoudig aan een formulier kunnen worden toegevoegd. Alle formulieren die via e-mail worden verzonden, worden ook in de database opgeslagen. Een formulier kan met behulp van een shortcode bij de gewenste pagina’s worden ingevoerd.
 3. Elementor – Wilt u een pagina mooi indelen in meerdere kolommen of wilt u andere elementen dan tekst en afbeeldingen op bepaalde plek invoeren? Dan is het zeker een goede idee om met een content builder te werken. Elementor is dé toevoeging aan de huidige editor waarmee u de landingspagina’s kunt bouwen die u nodig heeft. De plugin beschikt over een aantal extra elementen zoals slideshows, iconen, Google Maps, tabjes, etc. en er zijn een aantal (betaalde) uitbreidingen beschikbaar. Hebben wij in het verleden vooral de Divi builder plugin aanbevolen, dan is Elementor meer dan een goede alternatieve!
 4. Widget Logic – Het toevoegen en configureren van widgets binnen de verschillende sidebars is erg gebruiksvriendelijk, maar helaas is er geen optie om widgets onder een bepaalde conditie wel of niet te tonen. Deze WordPress plugin gebruikt de condities die ook in WordPress templates gebruikt worden om een widget wel of niet te tonen.

WordPress plugins die websites beter maken

 1. Relevanssi – WordPress beschikt over een basis zoekfunctie, maar deze biedt weinig mogelijkheden om de resultaten te beïnvloeden. De zoekresultaten binnen uw WordPress website zijn dan ook niet altijd relevant. Relevanssi is de oplossing. De WordPress plugin bouwt een eigen index en biedt (bijna) alle instellingen die uw website nodig heeft om betere zoekresultaten te tonen. De Relevanssi plugin werkt samen met de “search” template dat binnen de meeste WordPress themes aanwezig is.
 2. Loco Translate – Het WordPress systeem is o.a. in de Nederlandse taal beschikbaar en ook de betere plugins zijn vaak in het Nederlands vertaald. Wanneer het nodig is om extra vertalingen in te voeren, dan is dit binnen WordPress niet erg makkelijk. Het is zelfs noodzakelijk om buiten het systeem de nieuwe taalbestanden aan te maken of te bewerken. Deze plugin neemt de nodige handelingen uit handen, het enige dat nodig is, is het invoeren van de vertalingen, maar dan via de WordPress backend.
 3. WP Ajaxify Comments – Wilt u geen commentaarsysteem gebruiken zoals van Jetpack of Disqus, dan is deze plugin de perfecte aanvulling op uw huidige reactieformulier. Het standaard WordPress reactieformulier heeft het nadeel dat een (fout)melding op een nieuwe pagina wordt getoond. Een ongewenst gevolg hiervan kan zijn dat de bezoeker, na het klikken op de “Back” button, zijn reactie helemaal opnieuw moet invullen. De WP Ajaxify Comments plugin voorkomt dit. De foutmelding verschijnt boven het reactieformulier en zo blijft de bezoeker tijdens het plaatsen van de reactie op dezelfde pagina.

WordPress plugins voor o.a. zoekmachine-optimalisatie

 1. Yoast SEO – Deze plugin is misschien wel de meest belangrijke plugin voor elke WordPress website. WordPress is een goed systeem, maar heeft maar weinig voordelen voor zoekmachine-optimalisatie. WordPress maakt wel goede website-adressen aan, maar heeft verder niet veel SEO functies te bieden. Yoast SEO heeft alle functies die uw website nodig heeft om beter te scoren binnen zoekmachines: Google sitemaps, kruimelpaden, zoekwoord onderzoek, een aantal toevoegingen voor de HTML source code en nog veel meer. Naast de technische SEO features, biedt Yoast SEO uitgebreide functies voor de content optimalisatie binnen de blogposts en pagina’s.
 2. Related Posts for WordPress – Bestaat uw website uit een blog? Dan is het zeker voordelig om onderdaan van elke blogpost een aantal relevante blogposts te tonen. Hierdoor verhoogt u de kans dat de lezer meer dan een blogpost zal lezen en de links hebben ook voor SEO een positief effect. Google of andere zoekmachines kunnen hierdoor andere (oudere) blogposts opnieuw ontdekken en deze opnieuw indexeren. Een goede gerelateerde post plugin te vinden is best lastig, vaak is de relatie niet optimaal of zijn zware database queries nodig om de juiste blogposts te tonen. Anders bij deze plugin, hier kloppen de relaties en is de plugin geen last voor uw WordPress website. Wij gebruiken de plugin sinds de eerste versie.
 3. Autoptimize – Een snelle website is prettig voor de bezoeker en wordt ook beloont door Google met misschien een hogere positie in de zoekresultaten. Met Autoptimize is het mogelijk een aantal aanpassingen in de broncode uit te voeren waardoor bijvoorbeeld de CSS en JS bestanden worden samengevoegd. Hierdoor wordt het aantal bestanden dat binnen de website wordt geladen verminderd en de laadsnelheid verhoogt. De plugin biedt nog een aantal andere functies waarmee de website wordt geoptimaliseerd.
 4. WP Super Cache – Een cache module is geen functie die rechtstreeks in verband staat met zoekmachine optimalisatie. Een website cache maakt uw WordPress website wel veel sneller en snelheid is dan wel een kenmerk waarmee Google rekening houdt. WP Super Cache is gebruiksvriendelijk en ook goed te configureren wanneer u minder technisch aangelegd bent.
 5. Redirection – Wanneer u de website-structuur bijwerkt, is het nodig dat oude website-adressen worden gelinkt met de nieuwe adressen. Soms worden webpagina’s verwijderd en dan is het meestal beter om een bezoeker te verwijzen naar een vervangende pagina. Redirection biedt deze techniek in een eenvoudig te gebruiken interface. Wanneer uw website compleet wordt vernieuwd is het omleiden van de website-adressen erg belangrijk voor de zoekmachine-posities van uw website.

Over de auteur

admin social blast administrator