Social media reviews en hun impact op restaurantreserveringen

dooradmin social blast

Social media reviews en hun impact op restaurantreserveringen

In de hedendaagse samenleving zijn beoordelingen en recensies van vitaal belang voor de populariteit van een restaurant bij het publiek. Beoordelingen worden gemeten op een schaal van 1 tot 5 sterren. Yelp, TripAdvisor en UrbanSpoon zijn slechts enkele van de vele websites die restaurantbeoordelingen van dagelijkse klanten bieden. Sites zoals deze bieden zowel positieve als negatieve informatie over restaurants en zijn ontworpen om klanten te helpen bij het selecteren van een geweldig restaurant dat zal resulteren in een bevredigende ervaring.

Consumenten halen graag het meeste uit hun eetervaring; comScore zegt dat mensen bereid zijn om 20 tot 99 procent meer te betalen voor een restaurant met een 5-sterrenrating dan een ander met een 4-sterrenrating. Een studie uitgevoerd door Yelp toont zelfs een verschil van een halve ster – 4 sterren in vergelijking met 3,5 sterren – kan resulteren in 19 procent meer dinerreserveringen tijdens piekmaaltijden. Uit dezelfde studie bleek dat het verhogen van 3 tot 3,5 sterren de mogelijkheid van een restaurant om tijdens primaire dinertijden uit te verkopen vergroot van 13 procent naar 34 procent.

Uit statistieken van een comScore-onderzoek blijkt dat 24 procent van de mensen heeft gemeld dat ze een online beoordelingssite gebruikten voordat ze een dienst kochten. Daarom worden restauranteigenaren aangemoedigd om vermeldingen op sociale beoordelingswebsites te claimen.

Zodra een vermelding is geclaimd, kunnen eigenaren niet alleen foto’s en video’s van hun restaurant uploaden, maar kunnen sommige sites reageren op de feedback van klanten. Eigenaren kunnen hun vermelding beheren en ervoor zorgen dat de informatie correct is. Bovendien laten sommige sites restaurants specials promoten of beloningen en incentives aanbieden via de site. Yelp biedt restaurants bijvoorbeeld de mogelijkheid om speciale aanbiedingen aan te bieden aan degenen die inchecken via de mobiele app van Yelp.

Het maken en beheren van vermeldingen op sociale beoordelingswebsites kan mogelijk lastig zijn voor mensen die niet bekend zijn met internet of de specifieke site; er zijn echter websites zoals socialquickstarter.com die een stapsgewijze wandeling bieden voor het toevoegen en onderhouden van een restaurant op sociale beoordelingssites.

Online beoordelingssites zijn essentieel voor de snelgroeiende restaurantbusiness van Amerika. Een studie van Harvard Business School uit 2009 ontdekte dat 5 procent van alle restaurants in de Seattle Times stond, terwijl ongeveer 70 procent op Yelp stond.

Met behulp van sociale beoordelingswebsites krijgen diners een vrijwel eindeloze selectie restaurants. Ze kunnen restaurants zoeken op basis van locatie, prijs en type keuken. Bovendien kunnen ze hun zoekresultaten verder verfijnen door de gewenste functies te selecteren, zoals gratis wifi, bezorgen, buiten dineren en verschillende andere opties.

Aantal sterren (online)

Het aantal sterren dat een restaurant heeft, kan een aanzienlijk verschil maken bij het reserveren van een diner. Consumenten worden van nature aangetrokken tot plaatsen waar ze denken dat ze de meest plezierige ervaring zullen hebben. Studies tonen aan dat positieve en indrukwekkende beoordelingen de verkoop kunnen verhogen, terwijl negatieve beoordelingen de verkoop kunnen doen dalen. Restauranteigenaren moeten deze sites in hun voordeel gebruiken en unieke profielen maken die hun doelgroep aanspreken en zich onderscheiden van hun concurrenten.

Reserveren via Social Media

Wist je dat je tegenwoordig ook een koppeling kan maken tussen je online booking systeem van je restaurant en je social media kanalen? Kijk eens bij Tippr voor meer over dit onderwerp

Over de auteur

admin social blast administrator