Wil jij van jouw online shop een succes maken? Zoekmachineoptimalisatie!

dooradmin social blast

Wil jij van jouw online shop een succes maken? Zoekmachineoptimalisatie!

Je kan er niet omheen: zoekmachineoptimalisatie is een van de belangrijkste dingen die je op punt moet hebben staan als je wilt dat je webshop een succes wordt. Er was een tijd dat het bij zoekmachineoptimalisatie voornamelijk draaide om goede zoekwoorden. Dat is natuurlijk nog steeds belangrijk, mensen typen natuurlijk wel in naar wat ze op zoek zijn en zo komen ze misschien bij jou uit. Maar er is meer dan dat. Linkbuilding in seo, een gebruiksvriendelijke website en unieke content dragen allemaal bij tot een succesvolle online onderneming!

Goed zoekwoordenonderzoek 

De perfecte start van een goede zoekmachineoptimalisatie zou kunnen zijn: huur jezelf een SEO bureau in. Maar het is perfect te begrijpen dat je eerst zelf wil proberen en daarom begin je best met een goed zoekwoordenonderzoek. Je wil immers toch weten hoe klanten op zoek gaan naar jouw producten of diensten. Bestudeer welke zoekwoorden mensen ingeven in jouw niche en kijk naar de concurrentie op deze zoekwoorden. Verwerk de zoekwoorden in content op je webshop, stel links in naar andere pagina’s op basis van deze zoekwoorden en je bent al een eindje ver. 

Een gebruiksvriendelijke website 

Een gebruiksvriendelijke website die begrepen wordt zowel door potentiële klanten als door zoekmachines is enorm belangrijk bij zoekmachineoptimalisatie. Het is belangrijk om een structuur te krijgen in de webshop die zoekmachines begrijpen en waar klanten met plezier op willen blijven rondhangen. Er is niets zo vervelend voor klanten dan een ingewikkelde structuur op een website, want dan haken ze heel snel af, of je nu aanbiedt waar ze naar op zoek zijn of niet. Zorg dat je content hebt die aantrekkelijk is voor bezoekers en vermijd dode links op de webshop!

Unieke content 

Als je aan goede zoekmachineoptimalisatie wil gaan doen, dan is het belangrijk om unieke content te hebben staan op jouw website. Zoekmachines houden niet van copycats en zullen vooral op zoek gaan naar dingen die ze nog niet gevonden hebben. Hoe unieker jouw content is, des te hoger je zal scoren in de zoekmachines. Zoekmachines willen de beste en meest relevantie websites kunnen laten zien aan gebruikers die op dat moment op zoek zijn naar iets specifiek. Zorg er dus voor dat bezoekers meer willen weten van jouw producten of diensten of dat ze aangezet worden tot kopen.

Linkbuilding in seo

Linkbuilding is nog een van de belangrijke keys bij zoekmachineoptimalisatie. Linkbuilding in seo wil zeggen dat elke link die er naar jouw webshop of een van jouw pagina’s is, wordt gezien als een aanbeveling voor jouw website. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk interne links binnen jouw website en externe links naar jouw website te hebben. Hoe meer je er hebt, hoe leuker de zoekmachines het zullen vinden en jou hoger zullen gaan plaatsen. 

Over de auteur

admin social blast administrator