Shopware specialist inschakelen? Ontdek hier de voordelen

dooradmin social blast

Shopware specialist inschakelen? Ontdek hier de voordelen

Het bedrijf achter Shopware bestaat inmiddels al 18 jaar. Vooral in Duitsland is Shopware erg populair en een echte marktleider. Langzamerhand maakt het bedrijf ook steeds meer Nederlandse bedrijven enthousiast. Het is een e-commerce platform dat erg geschikt is voor mensen die een webshop willen starten of er al één hebben. Je kunt daarvoor natuurlijk zelf een Shopware specialist inschakelen om ervoor te zorgen dat alles goed staat in de basis en je geld kunt gaan verdienen met je e-commerce bedrijf.

Een Shopware specialist inschakelen kan je meerdere voordelen bieden net als het werken in Shopware zelf. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan hieronder verder.

Wat is Shopware?

Mocht je nog niet eerder van Shopware hebben gehoord dan leggen we je dat natuurlijk graag eerst uit voordat je gaat nadenken over een Shopware specialist inschakelen. Shopware heeft een aantal overeenkomsten met Magento, alleen het grote verschil is de gebruiksvriendelijkheid. In de praktijk blijkt namelijk steeds vaker dat gebruiksvriendelijkheid binnen webshops een enorme uitdaging kan zijn. Bij Shopware 6 is er vanuit de basis al goed nagedacht over hoe gebruikers hun weg door een webshop heen klikken. Daarbij hoort ook het snel bekijken van een product en hoe een product gemakkelijk aan het winkelmandje kan worden toegevoegd. Daarnaast heeft Shopware standaard een soepel bestelproces. Het is dus een zeer schaalbaar en API based platform dat lijkt op Magento.

Voordelen van Shopware

Niet voor niets natuurlijk heeft Shopware meer dan 100.000 tevreden klanten. Daar is een reden voor en die zit hem natuurlijk in de meerdere voordelen die Shopware te bieden heeft. Het wordt standaard geleverd met een aantal gave functies. Het CMS systeem heeft shopping worlds. Met Shopping Worlds maak je in een handomdraai zeer flexibele content/pagina’s zonder dat daar extra technische ondersteuning voor nodig is. De vrijheid die je hebt in de backend van Shopping Worlds is uniek en een enorm voordeel.

Daarnaast zijn er drag en drop designs. Complexe componenten zoals producten, banners, inhouds- en productblokken, rich media en meer kunnen worden versleept om fraaie lay-outs te maken. De uitgebreide en flexibele tools die in Shopware aanwezig zijn is het super eenvoudig om producten en de catalogus te beheren. Dit is wel zo fijn en handig als je een webshop hebt. Je kunt ook gebruik maken van product streams. Product streams spelen in op het winkelgedrag van de bezoeker en zorgt voor een gepersonaliseerde ervaring.

Marketing en Shopware

Je kon zonet al lezen dat je gebruik kunt maken van product streams. Naast dat biedt Shopware nog meer voordelen op het gebied van marketing. Zo zijn er uitgebreide marketing-functionliteiten. Zo heb je de mogelijkheid om via zogenaamde Customers Streams klanten te segmenteren op basis van interesses of eerder vertoond winkelgedrag.

En met Digital publishing maak je in een handomdraai fraaie banners die je kan voorzien van buttons en teksten. Daarnaast is Shopware erg SEO vriendelijk. Zo biedt het de mogelijkheid om SEO-vriendelijke URL’s aan te maken, meta titles- en descriptions aan te passen, is er rekening gehouden met Rich Snippets, is er een ingebouwde sitemap aanwezig en werk je eenvoudig met redirects en canonicals.

Het gebruiken van Shopware biedt dus enorm veel mogelijkheden. Nu kan het zo zijn dat je geen kaas hebt gegeten van een Shopware website of geen tijd hebt om je er verder in te verdiepen. In dat geval kun je dus een Shopware specialist gaan inschakelen die je helpt met jouw webshop.

Over de auteur

admin social blast administrator